fbpx

Gmail začína podporovať interaktívne dynamické emaily na Android a iOS

22.04.20

Google sprístupnil užívateľom interaktívne dynamické emaily už v júli, ale boli obmedzené len pre webového klienta Gmailu. Včera na svojom blogu oznámil spustenie dynamických emailov aj v mobilnej aplikácií Gmail pre Android a iOS. Pozrime sa, čo to znamená pre marketérov.

Dynamické emaily fungujú na technológii AMP (Accelerated Mobile Pages), s ktorou sa dnes môžeme stretnúť na web stránkach na mobiloch. Google ich uprednostňuje vo svojom vyhľadávači vďaka ich rýchlosti načítavania. Dynamické emaily sa síce rýchlejšie nenačítavajú, ale umožňujú nám vytvoriť interaktívne a vždy aktuálne emaily.

Vďaka tomu môžu užívatelia vykonávať akcie priamo v emaily bez toho, aby museli otvárať prehliadač alebo novú stránku. Obsah je dynamický a môžeme ho neskôr zmeniť, ako napríklad aktualizovať informácie o pracovnej pozícií alebo tovaru na sklade. Aj keď sa užívateľ pozrie na email o polroka neskôr, stále uvidí aktuálny obsah.

Dynamické e-maily v Gmail
Dynamické e-maily v Gmail

Ako príklad uvádza Google prácu s kalendárom, odpovedanie na komentáre v Google Docs alebo pozeranie katalógu produktov priamo v emaily.

Eshopy môžu využiť dynamické emaily pre zobrazenie aktuálnej ponuky, zliav, dostupnosti a popisu produktu. B2B firmy nájdu využitie v informovaní o svojej pracovnej ponuke alebo dostupných službách. Vzhľadom na vysoké množstvo Gmail užívateľov, firmy, ktoré investujú do email marketingu, by mali zvážiť aj túto technológiu, ktorá obohatí ich štandardné statické emaily.

Dynamická ponuka
Dynamická ponuka

Dynamické emaily budú dostupné na Android a iOS v priebehu tohto a budúceho mesiaca. Táto funkcia bude prednastavená v aplikácií.

Napíšte nám

[]
1 Step 1
reCaptcha v3
keyboard_arrow_leftPrevious
Nextkeyboard_arrow_right
FormCraft - WordPress form builder

Alebo nám rovno zavolajte

0907 725 076
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram